Berry van Gool Memorial

Bijgewerkt: 21 sep 2020

Zaterdag 19 September 2020

Vandaag hebben wij de Berry van Gool Memorial verschoten onder bijzijn van zijn familie, zijn oude club en de onze. Dit hebben wij gedaan op het parcours van Back to Bowhunting in Schijf, waar hij heel graag kwam. Het was een schitterende zonnige dag en met een divers gezelschap hebben we van 10 uur 's ochtends tot ruim 4 uur 's middags rond gelopen, geschoten en genoten.

Vorig jaar is ons lid, Berry (28) omgekomen door zinloos geweld aan de Haven in Breda. Wij voelen intens mee met zijn ouders en familie. Zo jong uit het leven gerukt. Wat een gemis... Hij was een altijd vrolijke noot op de vereniging. Hij verbond en stond altijd voor een ander klaar. Het iconische duimpje omhoog waar wij hem zo mee associëren is op menig foto te zien.


3D schieten was zijn grootste passie op handboog gebied en al snel begonnen wij plannen te maken om hem op een passende manier te kunnen herdenken. Op het parcours in Schijf konden wij terecht voor een uitdagende wedstrijd. Doelen op onbekende afstanden, obstakels, klim en klauterwerk en dat alles met heerlijk weer. 7 schutters van Sint Sebastiaan Prinsenbeek en 4 van Willem Tell uit Terheijden deden mee. In totaal hebben we 28 doelen geschoten verdeeld in twee verschilllende lussen met elk hun eigen karakter.

Bij het laatste doel kwamen we een iets tegen wat ons wederom even liet stil staan bij Berry want daar, tussen het gebladerte kwamen we een oude verloren geraakte pijl van hem tegen. Zo was het cirkeltje ineens rond en leek het alsof hij toch met ons had mee geschoten. Dat hij toch even over onze schouders had meegekeken.


Aan het einde van een mooie dag heeft Perry van Ravenstein (Back to Bowhunting) een schitterend gedenk-teken overhandigd aan de ouders. Een wortel van een jonge eik, nooit tot wasdom gekomen, met daarop een pijl met Berry's naam.


Wij hopen Berry op deze manier eer aan gedaan te hebben. Wij voelden ons verbonden, met de natuur en met elkaar. We hebben geleerd, plezier gehad en vooral veel gelachen. Zo hebben wij geschoten zoals Berry dat het liefste had. Wij willen deze wedstrijd graag als traditie voortzetten de komende jaren.


192 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

Als je eens wat meer wilt weten over handboogsport dan ben je bij deze van harte uitgenodigd op onze trainingsavonden. Je kan "onder de boog" en "aan de meet" staan onder begeleiding van onze ervaren schutters. Boog en pijlen staan voor je gereed. Laat ons weten wanneer je komt?

​06-51524546 Frank Burm (secretaris)

Openingstijden: Wo 20:00u-22:00u, Vr 19:00u-22:00u

Locatie: Jeugdland Ulvenhout

HBV Sint Sebastiaan Prinsenbeek: Verenigingsnummer 1066, regio 107, rayon 2 / Kvk nr: 40281076 / Rekening nr: NL91RABO0142508780

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now